Català Español English
 
 


 

Terrasseta Multicultural Rimaires · JULIOL

 

Tots els espectacles Rimaires funcionen amb entrada lliure i taquilla invertida.

Un cop acabat l'espectacle, cadascú decideix què vol o què pot pagar.

 

 

Dissabte 26

 

19h · Origami

Taller infantil a càrrec de Ma Rosa Casanovas (Lavern).

 

 

22h · Un tomb pel blues

Concert de blues a càrrec del trio Cep Machine (Lavern).

 

Cep Machine es va formar a finals de l'any 2013 a Lavern; tres amics i veïns del mateix poble (Lavern) amb un punt d'unió: el Blues. El grup es composa de veus, guitarra acústica + harmònica, guitarra elèctrica i baix. L'espectacle Un tomb pel blues ens oferirà un breu recorregut per la història del Blues des del seu naixement, amb la projecció d'imatges originals de l'època.

 

 

 

Dissabte 19 · DANSA i POESiA

 

19h · Jam de poesia:

Acte obert a tothom. Veniu a recitar la vostra obra!

 

Aquest dissabte els Rimaires hem programat una sessió inèdita de poesia i dansa. Començarem amb una jam de poesia (oberta a tothom) i a mesura que avanci la tarda, anirem intercalant petites peces de dansa. Serà una jornada plàcida i festiva, per gaudir de la cultura i de la bona companyia, entre vinyes. Des d'aquí fem una crida a tots els poetes (professionals i amateurs) que vulgueu venir a recitar i compartir amb tots nosaltres alguna de les vostres obres. Serà un plaer gegAAAnt escoltar-vos! I possiblement també serà un plaer per a vosaltres... ;P Perquè si alguna cosa té el projecte Rimaires és un entorn de vinyes inspirador i romàntic. A tots els valents que s'atreveixin a recitar els convidarem a una copa de cava i els regalarem una invitació per a venir a visitar les caves.

 

Tenim clara la direcció i sabem que aquest camí l'hem de recórrer i fer gran, ENTRE TOTS.

Moltes gràcies i fins dissabte, Associació Cultural Rimaires! :)

 

 

20h · Dansa: Arrelades

A càrrec de la companyia CIA GESTACIONS.

cia.gestacions@gmail.com - http://ciagestacions.blogspot.com.es

 

Arrelades és una proposta visual que parteix del moviment i la música per transportar-nos a un món oníric. La peça és de petit format, dura uns 20 minuts i hi intervenen 3 ballarines i un músic sorollista. La força visual de la proposta resideix en la cohesió dels diferents elements que hi intervenen: Els instruments esdevenen escenogràfics i generen noves textures en l'atmosfera. La presència del músic enriqueix la proposta amb una mirada performàtica. I les ballarines, envoltades i fins i tot submergides dins un vestuari escenogràfic (una enorme faldilla que insinua la terra), ens arrelem i desarrelem, convidant el públic a fer un viatge cap a les nostres arrels.

Arrelades és una peça que neix entre vinyes, al bell mig del Penedès. Dins d'aquest entorn madura, evoluciona i creix. Són els ceps, les vinyes i tot l'univers que els envolta. Colors, textures, formes... una natura viva i en constant transformació que ens ofereix mil imatges plenes de metàfores.

 

D'on ve la proposta? Arrelades és un extracte de la primera part de Sota faldilles. Després de rebre un feedback molt positiu per la potència visual que oferia aquesta part i davant l'evidència que tenia una identitat pròpia, ens va engrescar la idea de seguir investigant aquest material i extreure una peça independent. Cal especificar que està en procés creatiu.

Temàtica de l'espectacle: Arrelades s'inspira en l'origen dels balls, on hi ha un tipus de celebració que es remunta a les profundes arrels festives del nostre país entorn de la commemoració de l'arribada de la primavera, la fertilitat i l'esclat de la natura simbolitzada per l'arbre, conegut popularment com l'Arbre de maig. Una proposta abstracta que ens connecta amb els nostres orígens més terrenals i ens convida a viatjar metafòricament dins una poètica visual i sonora.

Components Cia. Gestacions: Cia. Gestacions és una companyia emergent nascuda a Vilafranca del Penedès el gener de 2012 i integrada per 4 creadors provinents de diferents disciplines (dansa, teatre, música i circ). Gestacions és un projecte que es nodreix d'aquesta diversitat multidisciplinar per créixer i gestar creacions vinculades amb les arts escèniques. Components: Teresa Serrat Rosell, Marta Casas i Ayats, Manolo Urbano, Laura Giménez Gual i Maribel Martínez.

 

 

20.30h · Dansa: Paisatges de l'imaginari

A càrrec de la ballarina Zoe Balasch.

www.zoebalasch.wordpress.com

 

Les experiències de paisatge són fruit de diversos anys de recerca vivencial i teòrica referent al cos, a la coreografia i al paisatge, així com de diverses col·laboracions amb diferents artistes i professionals de l'àmbit acadèmic de la geografia, l'arquitectura i el paisatgisme. Són propostes escèniques, a vegades acompanyades de caminades o derives, que conviden a explorar la vivència multisensorial del paisatge. El subjecte observador i l'objecte observat en el fet escènic és una qüestió que trasllado a la relació que establim amb el paisatge.

 

Tot és paisatge i tot esdevé un espai escènic on posar de manifest la poètica dels espais que esdevenen llocs de les nostres vivències i memòries. Experiències de paisatge, noves mirades i vivències entorn als paisatges contemporanis, que són, a la vegada, mirades ancestrals i innovadores, que faciliten que ens aproximem al nostre entorn des d'una perspectiva subtilment orgànica, crítica i reivindicativa.

 

 

22h · Videodansa: Geografies Emocionals

Zoe Balasch i Claire Le Clezzio

www.zoebalasch.wordpress.com - www.cercca.com

 

La video-creació Geografies Emocionals és el resultat de la col·laboració artística de Zoe Balasch amb Claire Le Clezzio al CeRCCa, Centre de Recerca i Creació Casamarlés (octubre 2012 - abril 2013). El video s'acompanya de la recerca teòrica Laboratori de paisatges transitoris, projecte artístic actualment en procés, que té per objectiu desenvolupar vincles entre vessants artístiques, geogràfiques i territorials en relació a la comprensió dels factors que configuren els paisatges contemporanis. Parlar de paisatge implica parlar de territori i de percepció: és a dir, allò material i mesurable i allò immaterial i subjectiu. La recerca Laboratori de paisatges transitoris es centra en la comprensió i representació dels valors intangibles del paisatge amb una metodologia composada d'un instrument de recerca vivencial: la coreografia i la dansa i un instrument de registre: la videocàmara, donant com a resultat la video-creació Geografies Emocionals.

 

 

22h · Videodansa: Freiheit

Marta Arjona i Mei Casabona. Amb el suport d'URV.

Col·laboració de DansAra i l'Espai Municipal de Dansa el Sarral.

http://freiheittfg.wordpress.com/

 

Freiheit és una producció de videodansa creada com a treball de fi de carrera del Grau de Comunicació Audiovisual de l'Universitat Rovira i Virgili de Tarragona durant el curs 2013-2014. L’objectiu d’aquest projecte és parlar de llibertat, de la necessitat que sent l’individu de fugir d’un món totalment globalitzat i sentir el lligam a la terra i a les persones. Però tot i això, podem ser realment lliures? O realment vivim empresonats dintre del nostre propi cos i d’aquest planeta?

 

Argument: El domini sobre un mateix és part essencial de la llibertat, i ve donat per l’autoreflexió, en virtut de la qual un es coneix a si mateix i jutja sobre les coses i sobre el seu propi judici. No obstant, aquesta capacitat d’elecció pot errar i fer un mal us de la mateixa. Aprendre a fer servir correctament la nostra llibertat és on radica la conquesta de la llibertat moral.

 

 

I en algun moment de la nit...

Improvització de dansa!

 

A càrrec de la ballarina Maribel Martínez.

 

Original de Córdoba, on es titula en Dansa Clàssica al Conservatori. L'any 1995 marxa a Sevilla i estudia dansa contemporània i interpretació al CAT. Rep un premi per viatjar als Estats Units per estudiar dansa contemporània. L'any 1998 arriba a Barcelona on treballa amb diverses companyies de reconegut prestigi com Cia. Metros, Mar Gómez i Cia. Malqueridas. Des de 1999 ha sigut col·laboradora habitual (com a ballarina i coreògrafa assistent) amb la Cia. Sol Picó. L'any 2007 es titula en Coreografia i Tècniques d'interpretació (Institut del Teatre). Paral·lelament a la seva activitat com a creadora amb el col·lectiu Valiente Mono a Barcelona, viatja a Buenos Aires on continua els seus estudis de teatre i noves dramatúrgies. Recentment col·labora amb diversos projectes (Risc de Piero Steiner, Somnis de Mercé Vila Godoy, Sota Faldilles).

 

 

 

Dissabte 12

A les 19h · Contes i titelles amb TIRABEC

Un secret del bosc

 

Les Tirabec expliquen històries divertides, dinàmiques, valentes i màgiques. Històries que potencien el pensament crític i lliure dels infants, sense moral ni judicis de valor. A partir d'una escenografia suggerent i unes titelles que donen vida als protagonistes dels seus espectacles, pretenen contribuir a l'educació emocional dels més petits des de la dramatització, apropant-los a diferents emocions que de ben segur ens semblaran molt familiars: Alegria, entusiasme, frustració, por, sorpresa, curiositat, empatia, enuig, etc.

 

Un secret del bosc:

Els infants construiran la seva pròpia joguina, un pica-soques de cartolina amb moviment. Seguidament, gaudiran de la narració amb teatret i titelles del conte de Javier Sobrino Un secret del bosc, una entranyable història d'amor on les diferències no són cap impediment. Els personatges, tots animalets del bosc, connecten de seguida amb els més petits, perquè aquest conte utilitza un llenguatge universal: el de l'afecte, parlant als infants de l'amor i sobre com assumir els sentiments.

Sinopsi: D'ençà que el va conèixer, l'Esquiroleta no se'l podia treure del cap. Quan pensava en ell, se li ennuvolava la vista, li marxava la veu, l'estómac se li posava com una pedra... i és que l'Esquiroleta s'havia enamorat! El seu secret va recórrer tots els racons del bosc. Molts pensaven que era una bogeria...

www.tirabec.wordpress.com

 

Durada: 1h i 15 minuts aprox / Nens a partir de 4 anys.

Entrada lliure - taquilla invertida.

Un cop acabat l'espectacle, cadascú decideix què vol o què pot pagar.

 

 

Dissabte 12 

A partir de les 20h · Concert durant la posta de sol amb:

Cecilias  "Se acabó el amor"

 

Se acabó el amor... Aquesta és l'última frase del disc de debut de Cecilias, tota una declaració d'intencions. S'han acabat les tonteries! Aquest trio femení de Sabadell (Barcelona) va a per tu, va a per totes, es menjaran el món amb el seu pop fresc i descarat. Cristina (veu i guitarra), Anna (baix) i Amàlia (bateria) han facturat un àlbum ple de cançons tràgiques i alhora divertides, elegants però també desenfadades, una col·lecció de temes que parlen de relacions personals i, tot i que sembli una paradoxa, d'amor, molt amor... Un debut discogràfic que conté dues versions espectaculars i alhora originals: "Así fue", un tema escrit per Juan Gabriel i popularitzat per Isabel Pantoja i "Señora", el clàssic de Rocío Jurado escrit pel gran Manuel Alejandro. Compla indie? Evidentment!

www.facebook.com/cecilias.poprock - ceciliaspop@hotmail.com

 

Entrada lliure - taquilla invertida.

Un cop acabat l'espectacle, cadascú decideix què vol o què pot pagar.

 

Comparteix aquesta noticia en:


<<< tornar
Cava Guilera. Masia Ca l’Artigas, s/n. 08739 Lavern (Subirats) – Penedès – BARCELONA. Gps: 41º 23’ 55’’ N – 1º 46’ 13’’ E
I també Rodalies Renfe R4 · Parada: Lavern – Subirats. A 10 minuts caminant de Cava Guilera!
Tel. (0034) 93 899 30 85 – info@cavaguilera.com / martaguilera@cavaguilera.com
disseny Miguel Hileno amb tecnologia Vinum.cat
Avís legal
Termes i condicions