Saltar al contenido

Floración de las viñas del cava del Penedès

/// Guilera 1927 /// Apuntes de viña con Pere Guilera y Poética voladora con Marta Guilera _._

 

PERE GUILERA  I  EL HOMBRE CEPA

Viñedos con un gran crecimiento, paisaje verde, vegetación exuberante y primavera excelente. Estamos en el periodo de la floración y necesitamos días soleados y ventilados; para que el cuajado de la flor sea bueno, especialmente el xarel·lo, que es una variedad sensible al cuajado en épocas de alta humedad y lluvias. Esta primavera ha sido muy lluviosa y durante los meses de abril y mayo han caído más de 212 litros/m2. Corresponde al periodo de la brotación y la floración, una época muy delicada por la aparición del mildiu. Como podéis ver en las fotos, el ataque de mildiu ha sido importante, y ha afectado tanto a la uva como al pámpano. En nuestros viñedos ecológicos sólo podemos utilizar cobre, y en cantidad limitada. Se tiene que mojar bien toda la vegetación y tener un nivel bajo de pérdidas de uva. Paralelamente, se debe proteger la vegetación del oidio con azufre. Si esta última semana de mayo hace sol y viento, todo irá bien. A parte del viñedo, también florecen los granados, unos árboles fruteros en regresión que hemos recuperado. A partir del 1 de enero de 2020 han caído 460 litros, cuando la mediana anual es aproximadamente de 550 litros/m2. Mucha agua y un mes de mayo con temperaturas altas.

   

 

[[[ martaGR80 ]]]

Un dia el meu pare em va explicar que la flor del cep no és gaire espectacular. No cal que ho sigui, em deia! Perquè la vinya s’autopol·linitza i no necessita atraure els insectes mostrant el seu costat més bell. La història em va captivar al moment i em va semblar un comportament d’allò més intel·ligent. Em va fer pensar en un dels meus trios & quartets de nenes [[[ quan més xules que nadie ]]] ens autofelicitem.

I és que tot allò que et donis a tu mateixa no caldrà que t’ho doni la resta de la gent. I això està molt bé. Perquè com a espècie som socials fins a la medul·la, però penso que també hauríem d’esforçar-nos per ser més autosuficients. Cuidar d’un mateix és una responsabilitat i connectar-se amb el dins és un dels plaers més bells. Com la major part de les coses que valen la pena, requereix paciència. I heus aquí el valor del temps.

La flor del cep és molt discreta, sí. Però avui he gaudit d’un moment deliciós, gentilesa de Les discretes i El vent. Un plugim de flors verdes, minúscules i moníssimes, com un pinypon del meu temps! Però ja no som als vuitanta; som al 2020. Crec que és temps de repensar la mirada i veure-hi més enllà. Recordar que tots venim amb un cervell de sèrie, que pensar és gratis i que la imaginació no és en va. Com deien el Patrick i l’Aretha: RESPECT & Yamasnä.

 

EL CAVA ÉS CULTURA

Aretha Franklin [[[ RESPECT 1968 ]]] Link Youtube

Patrick Swyaze [[[ Dirty Dancing 1987 ]]] Link Youtube